Adobe Acrobat DC steunt meer dan ooit op de PDF-technologie van callas software

12 mei 2015

Nieuws

Berlijn. De net uitgebrachte Acrobat DC software bevat in vergelijking met zijn vorige versies meer dan ooit de PDF-technologie van callas software GmbH. Voor de gebruikers vertaalt zich dat vooral in voordelen op het gebied van prepress en documentvoorbereiding. Adobe is ook van plan om er een gewoonte van te maken om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van callas technologie beschikbaar te stellen voor gebruikers. Dat is mogelijk dankzij de Cloud-gebaseerde benadering van Acrobat DC, die het veel gemakkelijker maakt om regelmatig updates aan te bieden. callas software levert al sinds 2003 validatietechnologie aan Adobe.

De nieuwe versie stelt Acrobatgebruikers in staat om variabelen te gebruiken in hun preflightprofielen, wat dynamische preflightcontroles mogelijk maakt. Zo profiteren ze van meer flexibiliteit en hoeven ze minder profielen bij te houden. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een dynamisch preflightprofiel maken om afbeeldingen te downsamplen of het paginaformaat van het document te controleren. Bij het toepassen van dat profiel op een PDF-document wordt de gebruiker dan gevraagd om respectievelijk de gewenste afbeeldingsresolutie of het gewenste paginaformaat op te geven.

Ook belangrijk voor het preproductiestadium is de nieuwe mogelijkheid om afloop aan te maken voor objecten die zich dicht bij de rand van de pagina bevinden. Om snijproblemen te voorkomen, kunnen dergelijke objecten nu voorbij de paginamarge worden uitgebreid.

Dankzij de integratie van de geavanceerde callas technologie kan Acrobat DC grotere bestanden nu veel sneller verwerken. Dat is vooral handig voor Variabele Data Printing, meer bepaald bij het gebruik van de VDP-indeling PDF/VT. Dergelijke PDF-bestanden kunnen erg groot zijn wanneer ze ettelijke duizenden pagina’s tellen. Verder bevat de software tal van nieuwe controles en fix-ups. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om hele lagen te verwijderen, inclusief de objecten die ze bevatten.

Adobe DC biedt ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van documentbeheer en -archivering, meer bepaald voor bestanden die ingesloten zijn in PDF/A-3-documenten. Gebruikers kunnen nu definiëren welke bestandstypes toegelaten zijn. Als dan tijdens het preflighten gedetecteerd wordt dat een ingesloten bestand niet voldoet aan die richtlijnen, meldt Acrobat DC dat aan de gebruiker. Ook nieuw in Acrobat DC zijn verdere verbeteringen van functionaliteit om bestanden te converteren naar PDF/A (de norm voor archivering) en PDF/UA (de norm voor toegankelijkheid).

Over callas software

callas software vindt eenvoudige manieren om met complexe PDF uitdagingen om te gaan. Als technologische innovator ontwikkelt en verkoopt callas software PDF technologie voor publishing, print productie en het uitwisselen en archiveren van documenten. callas software helpt agentschappen, uitgeverijen en drukkers om aan de dagelijkse uitdagingen tegemoet te komen, door hen te voorzien van software voor het preflighten, corrigeren en hergebruiken van PDF bestanden voor print productie en electronic publishing. Wereldwijd vertrouwen bedrijven en openbare instanties op de volledig PDF/A compliant en toekomstbestendige archiveringsproducten van callas software. Bovendien is de technologie van callas software beschikbaar als programmeerbibliotheek (SDK) voor ontwikkelaars die PDF optimalisatie, validatie en correctie nodig hebben. Software vendors zoals Adobe®, Kodak®, Quark®, Xerox® en vele anderen hebben de kwaliteit en flexibiliteit die deze callas tools leveren ingezien en hebben ze in hun oplossingen geïntegreerd.

callas software speelt een actieve rol in het ondersteunen van internationale standaarden en neemt deel aan ISO, CIP4, het European Color Initiative, het PDF/A Competence Center en de Ghent PDF Workgroup. Bovendien is callas software stichtend lid van het PDF/A Competence Center, waarvan Olaf Drümmer in oktober 2010 voorzitter werd.

Het bedrijf is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Voor meer informatie, bezoek de callas software website: www.callassoftware.com.

Perscontact
Four Pees
Daniela Mahlke
T: +32 9 237 10 00
daniela.mahlke@fourpees.com
www.fourpees.com

Back to overview