callas software brengt een belangrijke update uit voor zijn bekende pdfToolbox productfamilie

24 jun. 2015

Nieuws

pdfToolbox 8.0 focust op gebruiksgemak en ruime toepasbaarheid

Berlijn, 24 juni 2015 – callas software, marktleider in oplossingen voor geautomatiseerde PDF-kwaliteitscontrole en -archivering, brengt vandaag een belangrijke update uit voor zijn pdfToolbox productlijn: pdfToolbox 8. pdfToolbox 8 introduceert een gloednieuwe Object Inspector tool om PDF-documenten te onderzoeken, de mogelijkheid tot toevoeging van dynamische tekst, barcodes of complexere content via HTML-templates en unieke volledige ondersteuning voor multikanaalkleurruimtes en PDF/X-5n. En dat zijn nog maar de belangrijkste nieuwigheden …

“Het is altijd moeilijk om te beslissen wat we zullen opnemen in een belangrijke update voor pdfToolbox”, legt Olaf Drümmer, CEO van callas software, uit. “Onze klanten implementeren pdfToolbox in de meest uiteenlopende workflows. Er is dan ook geen tekort aan verlanglijstjes met verbeteringen die ze graag toegevoegd zouden zien aan een volgende versie. Voor deze update hebben we besloten om te focussen op gebruiksgemak en ruime toepasbaarheid. Met gebruiksgemak bedoel ik functies en kenmerken die het klanten nóg gemakkelijker maken om probleembestanden te verwerken. pdfToolbox, dat ooit bedoeld was om louter te preflighten, is uitgegroeid tot een multifunctionele tool voor PDF’s die van alle markten thuis is en dat is iets wat onze klanten erg op prijs stellen.”

Volledige ondersteuning voor multikanaalworkflows en PDF/X-5n

pdfToolbox 8 maakt het mogelijk om eender welk PDF-document te converteren naar een multikanaalkleurruimte via een geschikt ICC-profiel. Zo kan RGB- of CMYK-content gemakkelijk worden omgezet in zeskleuren (Hexachrome), CMYK + rood of eender welk ander multikanaalscenario. Dat is van cruciaal belang voor verpakkingsworkflows en, in toenemende mate, voor digitale workflows. Ook nieuw is de ondersteuning bij de aanmaak van PDF/X-5n-bestanden, een ISO-norm voor gegevensuitwisseling in dergelijke kleurruimtes tijdens het prepressproces.

Geïntegreerde barcodebibliotheek

In veel workflows moeten er in een bepaald stadium barcodes worden toegevoegd aan documenten. Om dat mogelijk te maken, bevat pdfToolbox 8 een complete, professionele barcodebibliotheek. Deze kan meer dan honderd verschillende soorten barcodes toevoegen aan PDF-documenten. Van 1D- tot 2D-barcodes of QR-codes: pdfToolbox 8 strekt zich uit over het hele spectrum.

Dynamische tekst toevoegen

Paginanummers toevoegen aan een PDF-document: het was één van de meest voorkomende aanvragen. pdfToolbox 8 maakt dat nu mogelijk met de nieuwe fixup. Of het nu gaat om statische of dynamische tekst, de fixup kan een brede waaier aan informatie toevoegen aan een PDF. En dat met een keuze aan lettertypes, kleuren en plaatsingsopties.

De kracht van pdfChip

In februari 2015 bracht callas software zijn nieuwe pdfChip product uit: een krachtige converter om hoogkwalitatieve PDF’s te maken van HTML. De kracht van pdfChip is nu geïntegreerd in pdfToolbox 8 om scenario’s te ondersteunen waarin content moet toegevoegd worden aan een PDF-document dat complexer is dan een barcode of dynamische tekst. Enige kennis van HTML, CSS en eventueel JavaScript volstaat om PDF-bestanden op de gewenste wijze vorm te geven in de workflow.

Object Inspector: gedetailleerd onderzoek van PDF-documenten

Sinds jaar en dag detecteert de preflightcontrole in pdfToolbox snel als er (potentiële) problemen zijn in PDF’s. Gebruikers kunnen dan de visualizer gebruiken om tal van preflightproblemen snel visueel te inspecteren, denk hierbij aan afloopfouten of overschrijdingen van de inktdekking. De Object Inspector maakt het gebruikers nu nog gemakkelijker dankzij de mogelijkheid om in een oogopslag een uitgebreide lijst van eigenschappen te bekijken voor alle objecten in hun PDF-documenten. Met een simpele klik op het document zien ze welke objecten er gebruikt worden op de desbetreffende locatie en kunnen ze alle eigenschappen (lettertype, kleur, transparantie, resolutie ...) van die objecten onderzoeken. Deze tool is ideaal om de oorzaak te vinden van vervelende problemen die worden gedetecteerd tijdens het preflighten, of gewoon om een PDF-document met problemen haarfijn te ontleden.

Optimalisatie van bestaande functies en kenmerken

pdfToolbox 8 introduceert ook een aantal kleinere updates voor bestaande functies en kenmerken. Twee belangrijke verbeteringen zijn de snellere verwerking van grote PDF-documenten en de ondersteuning voor TIFF-export met resulterende bestanden in eender welke resolutie.

In sommige workflows moeten klanten documenten verwerken die ofwel zeer complex zijn ofwel, ondanks hun relatieve eenvoud, een enorme hoeveelheid pagina’s bevatten. pdfToolbox 8 heeft een aantal belangrijke optimalisaties ondergaan om dergelijke documenten zonder vertragingen of problemen te verwerken.

Sinds jaar en dag kan pdfToolbox elke pagina van een PDF-document opslaan als een PNG-, JPEG- of TIFF-afbeelding. Tot nu toe was de resolutie van dergelijke uitvoer beperkt tot 32.000 pixels. In pdfToolbox 8 is die limiet voor TIFF-bestanden volledig verwijderd. Er is wel een bestandsgroottelimiet van 2 GB, maar deze wordt opgelegd door het TIFF-formaat zelf. Dankzij deze verbetering kunnen nu zelfs voor de grootste bestanden TIFF’s met een hoge resolutie worden gegenereerd.

Webinar

David van Driessche, CTO bij Four Pees, zal op 25 juni om 16:00 CEST een Engelse webinar geven voor wie kennis wil maken met pdfToolbox 8 en zijn nieuwe functies en kenmerken. De webinar is volledig gratis. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via deze link:
https://attendee.gotowebinar.com/register/4391307971423870977

Marc Heusmann en Dietrich von Seggern van callas software zullen op 25 juni om 10:30 CEST een Duitse webinar geven. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via deze link: https://attendee.gotowebinar.com/register/213238552666535938

Beschikbaarheid en prijs

callas pdfToolbox 8 is beschikbaar vanaf vandaag:

Geïnteresseerden met vragen over de beschikbaarheid, prijzen, opties of return-on-investment kunnen contact opnemen via sales@fourpees.com. Op www.callassoftware.com kan een volledig functionele proefversie worden gedownload. Deze versie kan een beperkte tijd gratis worden gebruikt.

Over callas software

callas software vindt eenvoudige manieren om met complexe PDF uitdagingen om te gaan. Als technologische innovator ontwikkelt en verkoopt callas software PDF technologie voor publishing, print productie en het uitwisselen en archiveren van documenten. callas software helpt agentschappen, uitgeverijen en drukkers om aan de dagelijkse uitdagingen tegemoet te komen, door hen te voorzien van software voor het preflighten, corrigeren en hergebruiken van PDF bestanden voor print productie en electronic publishing. Wereldwijd vertrouwen bedrijven en openbare instanties op de volledig PDF/A compliant en toekomstbestendige archiveringsproducten van callas software. Bovendien is de technologie van callas software beschikbaar als programmeerbibliotheek (SDK) voor ontwikkelaars die PDF optimalisatie, validatie en correctie nodig hebben. Software vendors zoals Adobe®, Kodak®, Quark®, Xerox® en vele anderen hebben de kwaliteit en flexibiliteit die deze callas tools leveren ingezien en hebben ze in hun oplossingen geïntegreerd.

callas software speelt een actieve rol in het ondersteunen van internationale standaarden en neemt deel aan ISO, CIP4, het European Color Initiative, het PDF/A Competence Center en de Ghent PDF Workgroup. Bovendien is callas software stichtend lid van het PDF/A Competence Center, waarvan Olaf Drümmer in oktober 2010 voorzitter werd.

Het bedrijf is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Voor meer informatie, bezoek de callas software website: http://www.callassoftware.com/nl.

Perscontact

Four Pees
Daniela Mahlke
T: +32 9 237 10 00
daniela.mahlke@fourpees.com
www.fourpees.com

Back to overview