2016: een geslaagd jaar voor callas software

21 dec. 2016

Nieuws

callas verhoogt omzet dankzij OEM-klanten/ook productverkoop via partners neemt toe

Berlijn, 21 december 2016 - callas software, leider in oplossingen voor automatische PDF-verwerking en -archivering, rapporteert een uitstekende omzetgroei in 2016. Vooral de OEM-klanten hebben bijgedragen aan een onverwachte stijging met bijna 25% in de documentverwerking en -archivering en met ongeveer 10% in de print en publishing sector. Ook de verkoop via partners en distributeurs heeft de omzet gestimuleerd.

Nieuwe versie van pdfToolbox slaat aan bij de gebruikers

pdfToolbox is nog steeds één van de toonaangevende toepassingen voor print en publishing wereldwijd. Dit jaar heeft callas een belangrijke update uitgebracht, namelijk versie 9, met beduidend meer opties voor het gebruik van variabelen. Daarnaast zijn er volledig nieuwe functies, vooral voor de labeling- en verpakkingsmarkt en het drukwerk op groot formaat. "Wij hebben pdfToolbox de voorbije jaren uitgebreid van een validatie- en correctietool naar een krachtige totaaloplossing voor alle aspecten in het voorbereiden van printtaken", zegt Dietrich von Seggern, die in april 2016 de leiding van callas software heeft genomen. Versie 9.1, die in het najaar van 2016 op de markt kwam, breidt de functionaliteit van de software verder uit. Ze ondersteunt de Processing Steps-norm, inclusief een nieuwe versie van de Adobe PDF Library, heeft een nieuwe silhouettechnologie en nog veel meer. Dankzij de OEM-klanten heeft callas software de omzet van zijn pdfToolbox-software met 10% zien stijgen.

Ook archivering heeft bij callas de wind in de zeilen

pdfaPilot is één van de bekendste toepassingen voor documentconversie en validatie ter wereld. Veel softwarehuizen gebruiken pdfaPilot SDK om functies voor de aanmaak en validatie van PDF/A-documenten in hun eigen applicaties in te bouwen of om Office- en andere documenten in PDF-formaat om te zetten. Een cruciaal argument voor pdfaPilot, naast de grote stabiliteit en uitgebreide functies, is de toepassing van dezelfde PDF/A-technologie die Adobe voor Acrobat gebruikt. De OEM-klanten omvatten belangrijke spelers als d.velop, Foxit en SER. "Dankzij pdfaPilot is onze OEM-business dit jaar met 23% gegroeid", vertelt von Seggern. "De cijfers van het departement evenaren nu bijna die van ons print en publishing departement."

Ook de productverkoop neemt toe

Het meest recente product dat callas software heeft geïntroduceerd is pdfChip, een buitengewoon krachtige tool die webtechnologie gebruikt om PDF-documenten van topkwaliteit te produceren. Versie 1.2, die sinds dit najaar verkrijgbaar is, focust op de vereenvoudiging van dynamische samplingopties voor individuele PDF-bestanden en op verbeteringen van de verwerking van barcodes en SVG.

callas biedt al zijn producten wereldwijd aan via partners en distributeurs, met een omzetgroei van 7%. De verkoop via partners is goed voor ongeveer éé derde van de totale omzet.

"Wij zijn natuurlijk bijzonder verheugd over deze positieve ontwikkeling", zegt Dietrich von Seggern. "Onze aanwezigheid op drupa en de PDF Days en onze eigen evenementen, zoals het gebeuren voor onze VIP-partners en het PDF Camp, hebben ongetwijfeld ook bijgedragen aan het succes."

Over callas software

callas software vindt eenvoudige manieren om met complexe pdf-uitdagingen om te gaan. Als technologische innovator ontwikkelt en verkoopt callas software pdf-technologie voor publishing, printproductie, het uitwisselen van documenten en voor de archivering van documenten. callas software helpt agentschappen, uitgeverijen en drukkers om aan de dagelijkse uitdagingen tegemoet te komen, door hen te voorzien van software voor het preflighten, corrigeren en hergebruiken van pdf-bestanden voor printproductie en elektronische publicaties. Wereldwijd vertrouwen bedrijven en openbare instanties op de volledig PDF/A compliant en toekomstbestendige archiveringsproducten van callas software. Bovendien is de technologie van callas software beschikbaar als programmeerbibliotheek (SDK) voor ontwikkelaars die pdf-optimalisatie, validatie en correctie nodig hebben. Software vendors zoals Adobe®, Quark®, Xerox® en vele anderen hebben de kwaliteit en flexibiliteit die deze callas tools leveren ingezien en hebben ze in hun oplossingen geïntegreerd.

callas software speelt een actieve rol in het ondersteunen van internationale standaarden en neemt deel aan ISO, CIP4, het European Color Initiative, het PDF Association en de Ghent PDF Workgroup. Bovendien is callas software stichtend lid van het PDF Association en zit het sindsdien in het bestuur ervan.

callas software is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Meer informatie is beschikbaar op de website van callas software: www.callassoftware.com.

Perscontact

Four Pees
Justine Trio
T: +32 9 237 10 00
justine.trio@fourpees.com
www.fourpees.com

Back to overview