callas software brengt pdfToolbox 12 uit

24 nov. 2020 By Sam Claeys

callas software, marktleider in oplossingen voor de automatische kwaliteitscontrole en archivering van PDF's, lanceert vandaag pdfToolbox 12, een baanbrekende update van zijn pdfToolbox-productlijn. Belangrijke nieuwe functies zijn een 'QuickFix'-engine die zelfs de grootste PDF's bliksemsnel aanpast, een engine voor de vergelijking van kleurverschillen tussen PDF's, een generische benadering van de rechtstreekse aanmaak van Fixups met behulp van JavaScript, krachtigere Actions (nu met ondersteuning van bewerking en variabelen), een OCR-engine en nog veel, veel meer ...

Dit is al de twaalfde versie van callas' pdfToolbox. "Je zou denken dat het moeilijker wordt om een zo ver ontwikkeld product nog echt te verbeteren", aldus Dietrich von Seggern, Managing Director bij callas software. "Maar in werkelijkheid staan we telkens weer versteld van wat onze klanten met pdfToolbox presteren. De lijst van functies die we willen toevoegen om nog beter in te spelen op hun productwensen wordt elk jaar langer. We hebben dus opnieuw een evenwicht gezocht tussen de verbetering van het bestaande pakket en de introductie van compleet nieuwe, boeiende functies."

"Onze partners en klanten rekenen meer en meer op het vermogen van pdfToolbox om PDF's te valideren, te corrigeren en te transformeren", aldus David van Driessche, Chief Technology Officer bij Four Pees, wereldwijd distributeur van alle oplossingen van callas. "De ongelooflijke snelheid waarmee het product wordt geïnnoveerd speelt daar een cruciale rol in, samen met zijn ongeëvenaarde stabiliteit en prestaties op alle productieplatformen." De belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen worden hieronder nog even op een rijtje gezet.

QuickFix

pdfToolbox 11 pakte uit met een QuickCheck-engine, die bliksemsnel informatie uit PDF's haalt, zelfs uit enorme bestanden. pdfToolbox 12 voegt daar een gratis QuickFix-engine aan toe, die hetzelfde doet voor correcties in PDF's. De QuickFix-engine levert supersnelle oplossingen voor steunkleuren, output intents, paginavakken, het toevoegen en verwijderen van pagina's ...

Terwijl pdfToolbox al fenomenaal presteert, voert de QuickFix-engine wijzigingen vrijwel ogenblikkelijk uit, waarbij het geen rol speelt of de PDF slechts één pagina telt of een half miljoen. In tijdkritische omgevingen is dat een absolute revolutie.

Actions

pdfToolbox werkt al jaren met het concept van 'Actions'. Je kan ze in het Switchboard aanmaken en vervolgens in procesplannen gebruiken. In pdfToolbox 12 heeft callas deze Actions een hoofdrol gegeven. Ze staan nu in de lijst van Fixups en hebben een gloednieuwe editor waarmee je al hun eigenschappen kan bewerken, en niet alleen degene die je toevallig in het Switchboard ziet. Ze bieden bovendien volledige ondersteuning voor variabelen en zijn dus veel flexibeler, vooral in het kader van een procesplan.

Kleurverbeteringen

Kleur is elk jaar weer een kritiek element, want kleuren zijn complex en worden in zowat elke workflow gebruikt. Met pdfToolbox 12 introduceert callas dan ook een belangrijke nieuwe kleurfunctie. Om te beginnen gebeurt er voortaan een separatie voor steunkleuren op basis van de inkthoeveelheden van de objecten in het bestand. Dat is essentieel als je op transparante media drukt en een (dure) witte achtergrondlaag toevoegt. pdfToolbox 12 gaat bovendien een stap verder in separaties en controleert nu ook het minimum- en maximuminktpeil voor individuele separaties, wat onder meer in flexo workflows buitengewoon belangrijk is.

De Visualizer-technologie heeft nieuwe secties voor de controle van minimum- en maximuminkt per separatie, plus een buiten-gammasectie en de mogelijkheid om kleurverschillen tussen PDF's te vergelijken. Die laatste functie geeft een hittekaart van alle zones in de bestanden met een kleurverschil dat een vooraf gekozen DeltaE overschrijdt. pdfToolbox ondersteunt al dat nieuws uiteraard ook in zijn geautomatiseerde workflows.

OCR

De in pdfToolbox 12 ingebouwde Tesseract OCR-engine creëert automatisch volledig doorzoekbare tekst voor PDF's die geen livetekst bevatten. Dat is belangrijk in het kader van specifieke standaarden (zoals PDF/A of PDF/UA), maar kan ook cruciaal zijn in workflows waarin je de zoekfuncties van pdfToolbox wilt gebruiken.

De OCR-engine wordt standaard geleverd met ondersteuning voor Engels en Duits, maar je kan indien nodig ook andere talen downloaden.

JavaScript

Het unieke van pdfToolbox is de combinatie van gemakkelijk te gebruiken componenten, plus een ongelooflijke uitbreidbaarheid dankzij de integratie van technologieën zoals HTML en JavaScript. pdfToolbox 12 gaat daar weer een stap verder in, door toe te laten dat JavaScript rechtstreekse Fixups maakt.

In een eenvoudige workflow is dat misschien niet nodig, maar het is onmisbaar in heel flexibele omgevingen waarin pdfToolbox dynamisch moet reageren op inkomende PDF's en metadata.

Compatibel met macOS Big Sur

pdfToolbox 12 is volledig compatibel met de nieuwe macOS Big Sur-update die Apple onlangs heeft uitgebracht. callas software heeft pdfToolbox 12 uitvoerig getest met de nieuwe release van het besturingssysteem, en de upgrade zou geen problemen met pdfToolbox 12 mogen veroorzaken.

David van Driessche: "We hebben de nieuwe pdfToolbox v12 getest en hij werkt goed met macOS Big Sur. We zijn allemaal blij met een nieuwe update van macOS en we verwachten geen problemen, maar niettemin raden we gebruikers aan om de update eerst te testen voor ze hun productiesystemen upgraden. En back-ups te maken, voor het geval ze toch terug moeten naar de vorige versie."

Diverse kleinere functies

Dit zijn natuurlijk niet de enige nieuwe functies van pdfToolbox 12. Er zijn ook heel wat minder opvallende nieuwkomers, zoals:

Beschikbaarheid en prijs

callas pdfToolbox 12 is vanaf vandaag beschikbaar:

Neem voor meer informatie over beschikbaarheid, prijs, opties en investeringsrendement contact op met callas software-distributiepartner Four Pees via sales@fourpees.com. Download een volledig functionele tijdelijke proefversie op www.callassoftware.com.

Back to overview

Gerelateerde producten