callas software brengt pdfaPilot 10.2 uit

11 mei 2021

PDF/A-3 PDF standards PDF/UA PDF/A callas products

callas software, een toonaangevende leverancier van geautomatiseerde PDF kwaliteitsgarantie en archiveringsoplossingen, heeft vandaag versie 10.2 van zijn pdfaPilot productlijn uitgebracht. Deze belangrijke update biedt ondersteuning voor de pas uitgebrachte 64-bit versie van Adobe Acrobat voor Windows.

Het laat gebruikers toe om bestanden gelijktijdig te converteren naar PDF/A en PDF/X, en voordeel te halen uit de verbeteringen in PDF/A conversie voor invulbare formulieren. pdfaPilot kan ook specifieke acties ondernemen op basis van het bestaan of de inhoud van bepaalde metadata velden, en het gebruik van de desktop versie is nu eenvoudiger dan ooit dankzij een reeks van quality-of-life verbeteringen.

Genereer zowel drukklare als archiefklare bestanden in één stap

pdfaPilot converteert bestanden naar PDF/X-6 voor de printindustrie en naar PDF/A-4 voor langdurige archivering. "Steeds meer van onze klanten willen meerdere standaarden in één enkele PDF opnemen. Met de laatste wijziging van deze standaarden zijn PDF/X-6 en PDF/A-4 nu grotendeels identiek," zegt Dietrich von Seggern, Managing Director bij callas software GmbH.

"Dit maakt het eenvoudiger voor bestanden om tegelijkertijd aan beide standaarden te voldoen. Organisaties die de nieuwste versie van deze standaarden nog niet hebben ingevoerd, kunnen echter gewoon PDF/X-4 en PDF/A-2 blijven gebruiken."

Metadata integreren in procesautomatisering

Sinds de introductie van een grafische workflow editor in pdfaPilot 9, zijn gebruikers in staat om PDF-gebaseerde processen te automatiseren en zelfs complexe workflows met gemak te creëren. In pdfaPilot 10.2, heeft callas software zich nu toegespitst op het inspecteren van PDF metadata binnen een procesplan.

Afhankelijk van de waarde van een bepaald metadata veld of meerdere velden, kunnen specifieke acties worden getriggerd - hetzij door de metadata van het document als geheel, hetzij van een enkel object in het document.

Verbeterde conversie van formuliervelden voor PDF/A

Het maken van PDF-formulieren is de afgelopen jaren veel eenvoudiger geworden, waardoor ze veel vaker worden gebruikt. Om deze formulieren te verwerken, kunnen organisaties gebruik maken van standaard bewerkingsprogramma's of op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met diverse branchespecifieke vereisten.

"Omdat men er tot nu toe van uitging dat PDF/A-conversie alleen zin heeft voor ingevulde formulieren, werd dit gebruiksspectrum niet bijzonder goed gedekt door eerdere vormen van de PDF/A-standaard," aldus Dietrich von Seggern. "De praktijk heeft echter aangetoond dat er vraag is naar dit soort functionaliteit en dat automatische conversie speciale procedures vereist om bepaalde problemen te vermijden die anders regelmatig zouden opduiken. In pdfaPilot 10.2 hebben we verschillende nieuwe functies geïntegreerd om dit proces te vergemakkelijken en een meer complete functionaliteit aan te bieden."

Beschikbaarheid & prijzen

callas pdfaPilot 10.2 is vanaf vandaag beschikbaar:

pdfaPilot 10.2 is een gratis update voor alle bezitters van een pdfaPilot Desktop licentie en voor alle gebruikers van pdfaPilot Server, pdfaPilot CLI of pdfaPilot SDK indien ze in het bezit zijn van een Software Maintenance Agreement (SMA).

Voor verdere vragen betreffende beschikbaarheid, prijs, opties of return on investment, gelieve contact op te nemen met de callas software distributie partner, Four Pees via sales@fourpees.com. Download een volledig functionele, in de tijd beperkte, proefversie via www.callassoftware.com.

Back to overview

Gerelateerde producten