callas software brengt de eerste update uit voor zijn HTML-naar-PDF-conversietool, pdfChip

26 nov. 2015

Nieuws

Berlijn - 26 november 2015 - callas software, marktleider in oplossingen voor geautomatiseerde PDF-kwaliteitscontrole en -archivering, brengt vandaag een update uit voor zijn pdfChip-productlijn. pdfChip zet HTML om in goede PDF-bestanden die voldoen aan de normen. De pdfChip 1.1 update voegt een aantal veelgevraagde functies toe die aan het licht kwamen in projecten die klanten met pdfChip uitvoerden, vooral wanneer dit gebruikt werd om lange, dynamische documenten aan te maken.

Eenvoudige integratie

Het is heel eenvoudig om met pdfChip een HTML-sjabloon om te zetten naar een goed PDF-bestand. Met pdfChip 1.1 is de integratie van de tool in een groter project gemakkelijk door de toevoeging van enkele functies.

Eerst en vooral kan je met pdfChip 1.1 het maximale aantal pagina's in het gegenereerde PDF-bestand bepalen. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in één keer PDF-bestanden met één pagina te maken in plaats van één PDF-bestand met vele pagina's. Aangezien de bestemmings-PDF nu in de JavaScript-code kan worden bepaald, is het mogelijk om een nieuwe PDF te starten wanneer nodig.

Tijdens de ontwikkeling kan het heel belangrijk zijn om te begrijpen welke fouten voorvallen en hoe het HTML-sjabloon kan worden aangepast. De foutmeldingen werden verbeterd in pdfChip 1.1, met name met betrekking tot JavaScript en het plaatsen van barcodes. Dat maakt het gemakkelijker om complexe toepassingen voor het publiceren van PDF-bestanden te ontwikkelen.

Met pdfChip 1.1 command-line kan je variabelen ook recht naar het HTML-sjabloon brengen, waar JavaScript ze kan oppikken en gebruiken om het uiteindelijke PDF-bestand te vormen. Dat deze kleine informatie naar het HTML-sjabloon kan worden gebracht, zorgt voor nog meer flexibiliteit voor het publiceren van PDF-bestanden in vergelijking met wat al mogelijk was met de uiterst dynamische HTML/JavaScript-architectuur.

Lange, dynamische PDF documenten

Lange documenten waarin lijsten met referenties moeten zitten, zoals een lijst van afbeeldingen, een lijst van tabellen of gewoon een inhoudstafel, waren niet vanzelfsprekend in pdfChip 1.0. In pdfChip 1.1 voerde callas het nieuwe concept "list collector" in.

Met deze nieuwe functie kan inhoud worden gemarkeerd met eenvoudige CSS en wordt informatie over deze inhoud in een JSON (JavaScript data)-bestand opgeslagen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om bijvoorbeeld automatisch een inhoudstafel met paginanummers aan te maken voor het gegenereerde PDF document.

Geavanceerde sjablonen

pdfChip 1.1 voegt ook ondersteuning toe voor de kleurruimte van het Device-N. Device-N is een geavanceerde PDF-kleurruimte die essentieel is voor inhoud waarbij een aantal verschillende steunkleuren of een combinatie van CMYK en steunkleuren worden gebruikt voor paginaobjecten zoals afbeeldingen of vectorafbeeldingen.

Ten slotte werd in pdfChip 1.1 het plaatsen van PDF-bestanden verbeterd. Zo kan pdfChip 1.1 informatie geven over PDF-bestanden die in een HTML-sjabloon zijn geplaatst, bv. over hun verkleinvak of afloopvak. Deze informatie kan vervolgens in JavaScript worden gebruikt om de plaatsing te wijzigen.

Webinar over pdfChip

David van Driessche zal op 8 december om 16u CET een Engelse webinar geven om pdfChip 1.1 voor te stellen. Je kan je voor de webinar registreren via deze link:

Er is ook een Duitse webinar op 15 december om 11u CET. Je kan je voor de webinar registreren via deze link:

Uitvoeringen

Vanwege de brede waaier aan workflows waarin pdfChip kan worden geïntegreerd, is het product verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen. Dit overzicht toont in welke opzichten de productuitvoeringen van elkaar verschillen of beperkt zijn:

Uitvoering pdfChip S pdfChip M pdfChip L pdfChip XL Enterprise
Gelijktijdige conversies 1 4 8 onbeperkt
Pagina's per uur 1000 5000 25 000 onbeperkt
Barcodeondersteuning EAN, UPC, Code 39 & 128, ISBN, QR alle alle alle
Aantal pagina's per PDF document 25 250 1500 onbeperkt
Geavanceerde paginering nee ja ja ja

Beschikbaarheid en prijs *

callas pdfChip 1.1 is onmiddellijk beschikbaar. Dit zijn de prijzen van de verschillende productuitvoeringen:

pdfChip 1.1 is een gratis update voor klanten die werken met pdfChip 1.0.

*Prijzen excl. btw. Een onderhoudsovereenkomst (SMA-contract) is verplicht bij aankoop van om het even welke pdfChip uitvoering en kost 20% van de prijs van het product (per jaar). Upgraden van de ene productuitvoering naar de andere is mogelijk door betaling van het prijsverschil tussen beide uitvoeringen in kwestie.

Meld je best eerst aan om gemakkelijker toegang tot downloads en software-updates te krijgen:

Geïnteresseerden met vragen over de beschikbaarheid, prijzen, opties of return-on-investment kunnen contact opnemen via sales@fourpees.com. Op www.callassoftware.com kan een volledig functionele versie worden gedownload. Deze versie kan een beperkte tijd gratis worden gebruikt.

Over callas software

callas software vindt eenvoudige manieren om met complexe PDF uitdagingen om te gaan. Als technologische innovator ontwikkelt en verkoopt callas software PDF-technologie voor publishing, printproductie, het uitwisselen van documenten en voor de archivering van documenten. callas software helpt agentschappen, uitgeverijen en drukkers om aan de dagelijkse uitdagingen tegemoet te komen, door hen te voorzien van software voor het preflighten, corrigeren en hergebruiken van PDF-bestanden voor printproductie en elektronische publicaties. Wereldwijd vertrouwen bedrijven en openbare instanties op de volledig PDF/A compliant en toekomstbestendige archiveringsproducten van callas software. Bovendien is de technologie van callas software beschikbaar als programmeerbibliotheek (SDK) voor ontwikkelaars die PDF-optimalisatie, validatie en correctie nodig hebben. Software vendors zoals Adobe®, Quark®, Xerox® en vele anderen hebben de kwaliteit en flexibiliteit ingezien die deze callas tools leveren en hebben ze in hun oplossingen geïntegreerd.

callas software speelt een actieve rol in het ondersteunen van internationale standaarden en neemt deel aan ISO, CIP4, het European Color Initiative, het PDF/A Competence Center en de Ghent PDF Workgroup. Bovendien is callas software stichtend lid van het PDF/A Competence Center, waarvan Olaf Drümmer in oktober 2010 voorzitter werd.

callas software is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Meer informatie is beschikbaar op de website van callas software: www.callassoftware.com.

Press Contact

Four Pees
Daniela Mahlke
T: +32 9 237 10 00
daniela.mahlke@fourpees.com
www.fourpees.com

Back to overview