callas software brengt de eerste update voor pdfToolbox 9 uit

02 nov. 2016

Nieuws

pdfToolbox 9.1 focust op nog meer gebruiksgemak en betrouwbaarheid

Berlijn, 2 november 2016 – callas software, marktleider in oplossingen voor geautomatiseerde PDF-kwaliteitscontrole en -archivering, brengt vandaag versie 9.1 van zijn pdfToolbox productlijn uit. pdfToolbox 9.1 voegt ondersteuning toe aan de standaard verwerkingsstappen, bevat een nieuwe versie van de Adobe PDF Library en breidt diverse belangrijke functies van pdfToolbox uit.

Verbeterde shapes-technologie

"De 'shapes'-fixup gebruikt enkele van de knapste technologieën die we de afgelopen jaren in pdfToolbox hebben geïntegreerd", zegt Dietrich von Seggern, Managing Director van callas software. "We wisten zeker dat bepaalde klanten onmiddellijk de waarde ervan zouden inzien. Tegelijkertijd waren we ervan overtuigd dat ze gebruiksvoorbeelden zouden vinden waar we nog niet aan hadden gedacht!" pdfToolbox 9.1 breidt de shapes-technologie uit om enkele van deze gebruiksvoorbeelden mogelijk te maken, zoals betere ondersteuning voor het spreiden of verkleinen tijdens het toevoegen van onregelmatige vormen.

Processing Steps

Processing Steps is een specificatie die oorspronkelijk ontwikkeld werd door de Ghent Workgroup om informatie over print- en afwerkingsprocessen (zoals snijden, reliëf, vernis …) te koppelen aan een PDF-document. Dat gebeurt door paginaobjecten te groeperen in lagen (technisch: optionele contentgroepen) en metadata toe te voegen om ze te identificeren als Processing Steps. De specificatie doorloopt een standaardiseringsproces bij de ISO-organisatie om een officiële internationale standaard te worden.

pdfToolbox 9.1 biedt een ruime ondersteuning voor deze specificatie: het is mogelijk om informatie over verwerkingsstappen te bekijken of toe te voegen, hun beschikbaarheid of correctheid tijdens preflight na te gaan en veelvoorkomende problemen ermee op te lossen.

Content plaatsen ondersteunt SVG

De functie content plaatsen in pdfToolbox is een uiterst flexibele manier om content toe te voegen aan PDF-documenten, van eenvoudige tekst of paginanummers, over barcodes met de interne barcodebibliotheek, tot uitdagender taken met sjablonen voor content plaatsen. In pdfToolbox 9.1 is het nu ook mogelijk om eenvoudigweg een volledig SVG-bestand aan een PDF-document toe te voegen.

Debuggen van procesplannen

Procesplannen vormen een handige en krachtige manier om volledige fixup-reeksen op PDF-documenten uit te voeren, eventueel met voorwaardelijke (als … dan …) verwerking. Het bouwen van complexe procesplannen kan een echte uitdaging zijn, maar de debugfunctie voor procesplannen van pdfToolbox 9.1 maakt het een stuk gemakkelijker. In debugmodus wordt alle informatie over de verwerking (inclusief tussentijdse PDF-bestanden en rapporten) van een procesplan opgeslagen. Na de uitvoering van het procesplan kan je dus gedetailleerd het resultaat van elke stap analyseren en zo het procesplan verder optimaliseren.

Nieuwe versie van de Adobe PDF Library

pdfToolbox maakt intern gebruik van de Adobe PDF Library voor transparantieafvlakking of weergave van PDF-documenten. Deze bibliotheek werd in deze versie bijgewerkt om op één lijn te staan met Acrobat DC, het voornaamste product van Adobe. Deze wijziging verbetert de betrouwbaarheid en kwaliteit van met name de transparantieafvlakking.

Webinars

David van Driessche, CTO bij Four Pees, zal op 22 november om 16u CET een Engelse webinar geven voor wie kennis wil maken met pdfToolbox 9.1. De webinar is gratis. Je kan je alvast hier registreren:

Marc Heusmann en Dietrich von Seggern van callas zullen op 17 november om 11u CET een Duitse webinar geven voor wie kennis wil maken met pdfToolbox 9.1. De webinar is gratis. Je kan je alvast hier registreren:

Beschikbaarheid en prijs

callas pdfToolbox 9.1 onmiddellijk beschikbaar:

Geïnteresseerden met vragen over de beschikbaarheid, prijzen, opties of return-on-investment kunnen contact opnemen met hun lokale reseller of Four Pees via sales@fourpees.com. Op www.callassoftware.com kan een volledig functionele versie gedownload worden. Deze versie kan een beperkte tijd gratis gebruikt worden.

Over callas software

callas software vindt eenvoudige manieren om met complexe pdf-uitdagingen om te gaan. Als technologische innovator ontwikkelt en verkoopt callas software pdf-technologie voor publishing, printproductie, het uitwisselen van documenten en voor de archivering van documenten. callas software helpt agentschappen, uitgeverijen en drukkers om aan de dagelijkse uitdagingen tegemoet te komen, door hen te voorzien van software voor het preflighten, corrigeren en hergebruiken van pdf-bestanden voor printproductie en elektronische publicaties. Wereldwijd vertrouwen bedrijven en openbare instanties op de volledig PDF/A compliant en toekomstbestendige archiveringsproducten van callas software. Bovendien is de technologie van callas software beschikbaar als programmeerbibliotheek (SDK) voor ontwikkelaars die pdf-optimalisatie, validatie en correctie nodig hebben. Software vendors zoals Adobe®, Quark®, Xerox® en vele anderen hebben de kwaliteit en flexibiliteit die deze callas tools leveren ingezien en hebben ze in hun oplossingen geïntegreerd.

callas software speelt een actieve rol in het ondersteunen van internationale standaarden en neemt deel aan ISO, CIP4, het European Color Initiative, het PDF/A Competence Center en de Ghent PDF Workgroup. Bovendien is callas software stichtend lid van het PDF Association en zit het sindsdien in het bestuur ervan.

callas software is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Meer informatie is beschikbaar op de website van callas software: www.callassoftware.com.

Perscontact

Four Pees
Justine Trio
T: +32 9 237 10 00
justine.trio@fourpees.com
www.fourpees.com

Back to overview