callas software releases pdfToolbox 13.1

14 apr. 2022

Elk jaar lanceert callas software enkele grote updates voor zijn pdfToolbox-productlijn. Tussendoor komen kleinere updates uit die inspelen op marktveranderingen of problemen oplossen. pdfToolbox 13.1 dekt beide ladingen: het voegt niet alleen een aantal correcties en nieuwe functionaliteiten toe, maar implementeert ook de nieuwe GWG 2022-specificaties.

Ondersteuning van de GWG 2022-specificaties

“Aan de normen voldoen is altijd al de hoeksteen van onze strategie geweest. Dat is immers essentieel, zowel voor ons als voor veel van onze OEM-partners”, zegt Dietrich von Seggern, Managing Director bij callas software. “We streven ernaar alle relevante grafische normen te implementeren, of ze nu afkomstig zijn van ISO (de International Standards Organization) of van de Ghent Workgroup. We zijn dan ook bijzonder opgetogen dat we met pdfToolbox 13.1 zo snel konden inspelen op de release van de Ghent Workgroup-specificaties voor 2022.”

pdfToolbox 13.1 implementeert alle varianten van de GWG-specificaties. Om de nieuwe GWG-specificaties te ondersteunen moesten een aantal tweaks en extra functies toegevoegd worden aan de preflight engine van pdfToolbox. Preflightprofielen die alle varianten volledig implementeren, zijn opgenomen in de preflight library van pdfToolbox.

Verbeteringen ter ondersteuning van GWG 2022

De GWG 2022-specificaties vereisen dat preflightapplicaties nagaan of het document gebieden bevat met te veel inkt. Nieuw daarbij is dat soms enkel proceskleuren gecontroleerd moeten worden, maar soms ook steunkleuren. Dat is nu mogelijk in pdfToolbox 13.1.

Een belangrijk kenmerk van de GWG 2022-specificaties is dat preflighttoepassingen PDF-bestanden op slimme manier kunnen controleren. Ze kunnen nu objecten negeren die nooit productieproblemen kunnen veroorzaken (denk bijvoorbeeld aan objecten die volledig onzichtbaar zijn). Hierdoor vermindert het aantal valse positieven (PDF-bestanden die onterecht fouten opleveren), wat goed nieuws is voor de productie. pdfToolbox doet dat al jaren met de Sifter-technologie, maar in pdfToolbox 13.1 is de functie geoptimaliseerd om nog betere prestaties te leveren, vooral voor grotere en meer complexe documenten.

Andere verbeteringen in pdfToolbox 13.1

pdfToolbox 13.1 ondersteunt de optimalisatie van complexe vectorobjecten. Vectorpaden worden vereenvoudigd door delen die buiten de clippingpaden vallen, te vervangen door een rechte lijn (zo wordt alle complexiteit verwijderd in delen die onzichtbaar zijn omdat ze worden weggeknipt). Aangezien dat veel voorkomt in complexe bestanden, kan het de complexiteit van het bestand aanzienlijk terugdringen.

callas License Server wordt steeds meer gebruikt om pdfToolbox te licenseren. Dat heeft echter een impact op de gebruiksvriendelijkheid van pdfToolbox. De License Server-info moet immers bij elke aanroep worden doorgegeven via de opdrachtregel, of in elke Enfocus Switch-configurator. Daarom heeft pdfToolbox 13.1 nu een nieuw configuratiebestand, dat los van het exe-bestand van pdfToolbox de License Server-info doorgeeft, wat de complexiteit drastisch vermindert.

Bovendien ondersteunt versie 13.1 van pdfToolbox nu transparantie (specificatie van dekking, …) bij het gebruik van Place Content-technologie om inhoud toe te voegen aan een PDF-document.

Beschikbaarheid en prijs

callas pdfToolbox 13.1 is vanaf vandaag verkrijgbaar op de callas software-website. Het is een gratis update voor pdfToolbox 13.

Neem voor meer informatie over beschikbaarheid, prijs, opties en investeringsrendement contact op met callas software-distributiepartner Four Pees via sales@fourpees.com. Download een volledig functionele tijdelijke proefversie op www.callassoftware.com.

Back to overview

Gerelateerde producten