callas pdfToolbox 9 lanceert Power Processing, met speciale aandacht voor verpakking en grootformaat productie

14 jul. 2016

Nieuws

pdfToolbox 9.0 breidt de functionaliteit uit naar taakafwerking

Berlijn, 14 juli 2016 – callas software, marktleider in oplossingen voor geautomatiseerde PDF-kwaliteitscontrole en -archivering, brengt vandaag een belangrijke update uit voor zijn pdfToolbox productlijn: pdfToolbox 9. De nieuwe versie verbetert de kracht van variabelen en integreert volledig nieuwe technologieën voor de grootformaat- , etikettering- en verpakkingsmarkten. Daarnaast ondersteunt ze CxF-kleurgegevens in PDF en integreert ze een verbeterde bruikbaarheid voor inzoomen en wireframe-weergave.

"pdfToolbox heeft zijn erkenning verdiend in de meest veeleisende preflight- en correctiefasen van workflows", legt Dietrich von Seggern uit, Managing Director bij callas software. "Maar in de laatste jaren wordt het steeds vaker gebruikt om jobs voor te bereiden, als volledige job-voorbereiding oplossing. Met pdfToolbox 9 is de functionaliteit nu uitgebreid naar de verschillende afwerkingshandelingen die nodig zijn om een PDF klaar te maken voordat die naar de RIP gaat. Heel wat van de nieuwe functies betekenen een aanzienlijke verbetering van de mogelijkheden van pdftoolbox voor de grootformaat-, etikettering- en verpakkingsmarkten. Afgaande op de verzoeken die we van klanten kregen die deze nieuwe functies op drupa zagen, zijn mensen heel enthousiast over deze nieuwe richting."

Betere ondersteuning voor steunkleuren in PDF met op CxF gebaseerde workflows

Hoewel PDF-bestanden voldoende informatie over steunkleuren bevatten om een goed schermvoorbeeld te leveren, vormen complexere handelingen zoals correcte kleurproofing of steunkleuren nauwkeurig omzetten naar CMYK een grotere uitdaging. Door CxF-gegevens (kleuruitwisselingsindeling, ISO 17972-4) in het PDF-bestand op te slaan, kunnen veel betere resultaten worden behaald. pdfToolbox 9 toont of een bestand CxF-gegevens bevat, het kan de inhoud ervan weergeven en de aanwezigheid van CxF-informatie tijdens preflight controleren. Het is ook mogelijk om na te gaan of de CxF-informatie informatie bevat voor alle steunkleuren in het PDF-bestand. Daarnaast kunnen CxF-gegevens ook in PDF worden ingesloten.

Verbeteringen aan de viewer

Voor klanten die werken met pdfToolbox Desktop is het belangrijk om nauwkeurig de inhoud van PDF-documenten weer te geven en hun structuur te onderzoeken. Dat is de reden waarom pdfToolbox 9 een betere zoomfunctie bevat en bestanden kan tonen in wireframe-modus. Verschillende types objecten kunnen worden uitgefilterd zodat je afbeeldingen kunt verbergen en bijvoorbeeld kunt nagaan of er objecten achter zitten.

Grootformaat afwerkingsfuncties

Grootformaatprinters werken vaak met heel wat verschillende types producten, die gaan van fotoafdrukken, banners, signalisatie, vlaggen tot gigantische jobs zoals billboards. Die verschillende types producten vereisen verschillende afwerkingen. pdfToolbox Desktop 9 beschikt precies hiervoor nu over een speciale grootformaat sectie. Witruimte en afloop kunnen aan het PDF-bestand worden toegevoegd, extra afwerkingslagen zoals dekkend wit of vernisinkten kunnen worden toegevoegd aan het hele bestand of alleen in bepaald gebieden, oogmarkeringen kunnen worden toegevoegd rondom het document en voor hele grote documenten wordt tiling (het aanmaken van een aantal kleinere, afdrukklare stukken) ook ondersteund. Met pdfToolbox Server kunnen al deze taken geautomatiseerd worden. Doordat deze taken vóór het RIP-proces kunnen worden uitgevoerd, hoeft de operator van de printer zich er niet meer op het laatste ogenblik mee bezig te houden. Voor klanten die de pdfToolbox-technologie in hun website integreren is het uiterst eenvoudig om de weergave van de finale productie en afwerking van de taak toe te voegen aan een online goedkeuringsworkflow.

Power Shapes: maak van elke vorm een extra scheiding of stans

PDF-bestanden die de juiste uitvoerstandaard hebben, zijn niet altijd klaar voor productie. Ze missen mogelijk een witte onderlaag, vernis of een stans. Deze elementen moeten vaak handmatig door een prepress-operator worden toegevoegd.
In pdfToolbox 9 kun je met de nieuwe shapes-functie vector- of bitmapelementen detecteren en ze omvormen tot afzonderlijke "vormen" (shapes). Die vormen kunnen dan worden ingevuld met een extra inkt, of getekend met een lijn, of gebruikt als masker. Wit toevoegen om het even waar (niet-witte) voorwerpen op de pagina verschijnen? Mogelijk. Vernis toevoegen op geselecteerde voorwerpen zoals afbeeldingen of op het hele document? Mogelijk. Een proefversie voor de klant aanmaken door alles buiten de stanslijn te maskeren? Natuurlijk. De shapes-technologie is uiterst flexibel en vormt een uitstekende toevoeging voor de LFP-, etikettering- en verpakkingsmarkten.

Krachtige verwerking voor nog dynamischer workflows

pdfToolbox was de eerste PDF-technologie die variabelen invoerde voor dynamische PDF-verwerking. Met de lancering van Procesplannen was callas ook de eerste waarbij gebruikers voorwaardelijke verwerkingsstappen konden bouwen zonder dat hiervoor andere middelen voor productieautomatisering nodig waren. In pdfToolbox 9 kan elke functie in een Procesplan nu worden bediend en dynamisch worden gemaakt met behulp van variabelen.

Maar dit is nog niet alles. Nu kan je met pdfToolbox nog krachtiger workflows bouwen door de Javascript-ondersteuning in variabelen. Zo wordt het mogelijk om in variabelen berekeningen uit te voeren en informatie te halen uit het PDF-bestand dat wordt verwerkt. Een deel van de bestandsnaam nemen en die toevoegen als de waarde van een barcode? Eenvoudig met de in pdfToolbox geïntegreerde barcode fixup en een variabele met één regel Javascript. Informatie van de XMP-metagegevens in het PDF-document toevoegen in de rugmarge van het document? Opnieuw heel eenvoudig.

En omdat variabelen kunnen verwijzen naar andere variabelen die in een profiel worden gebruikt, kunnen intelligenter profielen worden gebouwd. Bij grootformaat afdrukken bijvoorbeeld, kunnen klanten een profiel bouwen met de weergaveafstand van een job als invoer waarna vervolgens alle benodigde limieten voor tekstgrootte en minimale resoluties automatisch worden berekend.

Beschikbaarheid en prijs

callas pdfToolbox 9 is beschikbaar vanaf vandaag:

pdfToolbox promotie

Als je tegen 15 juli pdfToolbox koopt, bespaar je tot 10,5% en krijg je een gratis upgrade naar pdfToolbox 9.

Als je af wil van je PitStop-licenties, bieden we ook tot 12,5% korting op onze crossgrade-prijzen. Het is nu dus het uitgelezen ogenblik om over te schakelen naar pdfToolbox Server!

Hier is een overzicht van de prijzen (excl. VAT):

Product Platform Promotie prijs Standaard-
prijs
pdfToolbox Desktop Mac/Windows € 449 € 499
Crossgrade van Enfocus Pitstop Desktop Pro naar pdfToolbox Desktop Mac/Windows € 349 € 399
pdfToolbox Server/CLI, inclusief 1 jaar SMA contract Mac/Windows € 4.299 € 4.798
Crossgrade van Enfocus Pitstop Server Pro naar pdfToolbox Server, inclusief 1 jaar SMA contract Mac/Windows/
Linux
€ 2 499 € 2 798

Geïnteresseerden met vragen over de beschikbaarheid, prijzen, opties of return-on-investment kunnen contact opnemen met hun lokale reseller of sales@fourpees.com. Op www.callassoftware.com kan een volledig functionele versie worden gedownload. Deze versie kan een beperkte tijd gratis worden gebruikt.

Webinar

Op 12 juli gaf David van Driessche, CTO bij Four Pees, een Engelse webinar om je kennis te laten maken met de talrijke nieuwe functies in pdfToolbox 9. Hier vind je de recording van de webinar terug:

Over callas software

callas software vindt eenvoudige manieren om met complexe PDF-uitdagingen om te gaan. Als technologische innovator ontwikkelt en verkoopt callas software PDF-technologie voor publishing, printproductie, het uitwisselen van documenten en voor de archivering van documenten. callas software helpt agentschappen, uitgeverijen en drukkers om aan de dagelijkse uitdagingen tegemoet te komen, door hen te voorzien van software voor het preflighten, corrigeren en hergebruiken van PDF-bestanden voor printproductie en elektronische publicaties. Wereldwijd vertrouwen bedrijven en openbare instanties op de volledig PDF/A compliant en toekomstbestendige archiveringsproducten van callas software. Bovendien is de technologie van callas software beschikbaar als programmeerbibliotheek (SDK) voor ontwikkelaars die PDF-optimalisatie, validatie en correctie nodig hebben. Software vendors zoals Adobe®, Quark®, Xerox® en vele anderen hebben de kwaliteit en flexibiliteit die deze callas tools leveren ingezien en hebben ze in hun oplossingen geïntegreerd.

callas software speelt een actieve rol in het ondersteunen van internationale standaarden en neemt deel aan ISO, CIP4, het European Color Initiative, het PDF/A Competence Center en de Ghent PDF Workgroup. Bovendien is callas software stichtend lid van het PDF/A Competence Center, waarvan Olaf Drümmer in oktober 2010 voorzitter werd.

callas software is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Meer informatie is beschikbaar op de website van callas software: www.callassoftware.com.

Perscontact

Four Pees
Justine Trio
T: +32 9 237 10 00
justine.trio@fourpees.com
www.fourpees.com

Back to overview